BEMUTATKOZÁS

36612830_2254254244591346_7347331434358505472_n

Ács Eszter Mónika

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, csoportanalitikus, pszichodinamikus mozgás- és táncterapeuta

13 éve dolgozom pszichológusként. Pályám nagy részében kórházban, pszichiátriai osztályon voltam klinikus, később magánpraxisban kezdtem rendelni, ahogy teszem ezt jelenleg is.

Úgy érzem, a hivatásom választott engem, és talán nem fordítva. A karakteremből adódott a segítő szerep, amit a környezetem hamar megtalált, mint támaszt. Jelenlétem azt hiszem, nem domináns, inkább megfigyelő. Jellemzően a figyelő háttér, a biztonság, a megtartó erő igyekszem lenni … alázattal és elfogadással. Nem provokálom a változást, inkább kivárok. Munkám a legjobb tudásom szerint szakmailag átgondolom, ezért ahogy csak lehet, a lépéseim következetesek. Hosszú, mély önismereti utat jártam be, ez hitelességem alapja.

Szabadidőmet legszívesebben a családommal töltöm, de a kertészkedés, a zenélés, ill. a francia nyelv tanulása okoz még nagy örömöt nekem.

Gáborral másfél éve dolgozom együtt. Ő az emberi kapcsolatokat más perspektívából közelíti meg. Ő 18 évig dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd 3 évig rendezett a párizsi Bastille Operában, később két évig Seatle-ben. Az Egyesült Államokból való hazatérése után színészek és énekesek oktatása során kezdett személyiségfejlesztéssel foglalkozni.

Gábor belső világának gazdagsága és nagyfokú szabadsága, természetessége igencsak felszabadítóan hat a környezetében lévő emberekre. Érzelmes, szenvedélyes, mondhatni vehemens karakter, közel megy a másik emberhez. Ismerni akarja. Figyelme intenzív, a másik személyt árnyaltan észleli, kimagasló érzékenységgel. Időnként provokatív és konfrontatív, amivel a ránk rakódott maszkok, begyakorlott,”ellopott” viselkedésformák, önáltatások biztonságát megremegteti. Az érdekli, ami személyes. És csak az.

Szabadidejében olvas és a klasszikus zene világában lebeg. Hat gyermek édesapja, akiket imád.

Szilágyi Gábor

operarendező, művészetterapeuta, filozófus
szilagyi_gabor_csok_csoport