BEMUTATKOZÁS

acs_eszter_csok_csoport_04

Ács Eszter Mónika

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, csoportanalitikus, pszichodinamikus mozgás- és táncterapeuta

15 éve dolgozom pszichológusként. Pályám nagy részében kórházban, pszichiátriai osztályon voltam klinikus, később magánpraxisban kezdtem rendelni, ez így van jelenleg is.

Úgy érzem, a hivatásom választott engem, és talán nem fordítva. A karakteremből adódott a segítő szerepvállalás, amit a környezetem hamar megtalált, mint támaszt. Az önmegismerés lehet felemelő, de olykor nehéz is. Igyekszem biztonságos teret adni a másiknak, hogy megtalálja és kimunkálja saját útját, eszközeit a változáshoz. Munkámat terápiás szempontok mentén gondolom át, a lépéseim következetesek. Hosszú, mély önismereti utat jártam be magam is, ez hitelességem alapja.

Gáborral két éve dolgozom együtt. Ő az emberi kapcsolatokat más perspektívából közelíti meg. A lélek problémáira nem mint betegségre tekint, hanem mint az ember és környezete közötti kapcsolati rendszer zavarára.

Gábor 18 évig dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd 3 évig rendezett a párizsi Bastille Operában, később két évig Seatle-ben. Az Egyesült Államokból való hazatérése után színészek és énekesek oktatása során kezdett gestalt-terápiás alapokon személyiségfejlesztéssel foglalkozni egyéniben és csoportosan. Rendezői tehetségéből adódóan azon munkálkodik, hogy a klienséből kihozza azt a potenciált, tehetséget, ami benne rejlik, valamint azon, hogy hozzásegítse önazonossága megtalálásához.

Gábor belső világának gazdagsága és nagyfokú szabadsága, természetessége igencsak felszabadítóan hat a környezetében lévő emberekre. Érzelmes, szenvedélyes, mondhatni vehemens karakter, közel megy a másik emberhez. Ismerni akarja. Figyelme intenzív, a másik személyt árnyaltan észleli, kimagasló érzékenységgel. Időnként provokatív és konfrontatív, amivel a ránk rakódott maszkok, begyakorlott,”ellopott” viselkedésformák, önáltatások biztonságát megremegteti. Az érdekli, ami személyes. És csak az.

Szabadidejében olvas és a klasszikus zene világában tölt sok időt. Hat gyermek édesapja, akiket imád.

Szilágyi Gábor

operarendező, művészeti terapeuta, gestalt-terápiás szemléletű tanácsadó, coach
szilagyi_gabor_csok_csoport